Systeemcounseling

Systeemcounseling lijkt op therapie en dat wil zeggen dat je bij mij op gesprek komt als het wat minder goed gaat of graag ondersteuning wil voor je persoonlijke ontwikkeling. We staan samen stil bij zaken die je bezighouden en gaan samen op zoek hoe je bepaalde zaken misschien anders kan aanpakken of bekijken.

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Iedereen leert door te vallen en weer op te staan. Als je het gevoel hebt dat je begeleiding of ondersteuning kan gebruiken om het rechtstaan wat vlotter te laten verlopen, kan je bij mij terecht.

In onze zoektocht hoop ik je meer zelfvertrouwen en inzicht te kunnen geven om op die manier krachtiger in het leven te staan.

In mijn begeleidingen maak ik graag gebruik van beelden, omdat deze vaak nog meer zeggen dan woorden. Uiteraard wordt er ook veel gepraat en af en toe gaan we creatief aan de slag.

Persoonlijke groei

“Systeem”-counseling wil zeggen dat ik aan de slag ga met jou, maar ook met de rest van je gezin. Aangezien ouders en kinderen zo nauw met elkaar verbonden zijn, is het voor mij haast evident dat je deze niet los van elkaar kan zien. Ik tracht zoveel mogelijk met zowel de jongeren als de ouders te werken. Uiteraard ben ik flexibel en is alles bespreekbaar als dit door bepaalde redenen moeilijk of onmogelijk zou zijn.

Ook wanneer ik met volwassenen werk, wordt het “systeem” meegenomen in de therapie. Dit wil zeggen dat je de mensen die dichtbij jouw staan, nooit helemaal kan wegcijferen en dat we in de therapie net leren omgaan met de strubbelingen die sommige relaties met zich meebrengen.
Het is mogelijk om hier individueel mee aan de slag te gaan, als om andere mensen binnen te brengen in de therapie.

Werkwijze?


Ik kies er bewust voor om geen specifieke route te bewandelen, maar af te gaan op mijn gevoel en op maat te werken. Ik heb een rugzak vol kennis en materiaal en ik haal er uit wat ik denk dat op dat moment passend is voor jou of jullie als cliënt.

Maandagochtend - Zaterdagavond

Wie kan bij mij terecht?


Voorbeelden van problematieken?


Kostprijs?